Oldalak

2014. március 22., szombat

Raszta haj

Nem tudom Ti,hogy vagytok Vele,de engem nagyon is érdekel,hogy hogyan készül a raszta haj,hogyan kell mosni,mi van hogyha megunja viselője,mi a története. Szóval ebben a bejegyzésemben belepillantunk a raszta haj kulisszái mögé. ;)

Egy kis "történelem"

A raszta vagy rasztafárizmus egy vallás mozgalom,amely Etiópiába nyúlik vissza. Etiópiát tartják a raszták a paradicsomnak  a földön. Saját nyelvükön “Zion”-nak említik. A raszták szerint a keresztény Isten nem valódi. Az igazi értékek azonban a szeretet, egység, béke, egyenjogúság, és igazságosság. Ezek az élet valódi törvényei, és csak ezek betartása garantálják az örök életet.  A rasztafári életet meghatározza az összetartozás érzése minden ilyen felfogású ember között. Ezt a rasztafárik “oneness”-nek nevezik. Tulajdon nem létezik, ideális esetben a földterületet amelyre szükségük van, elfoglalják. Hazugság, lopás, gyűlölet, féltékenység, irigység, árulás elítélendő viselkedésnek minősül. 

Raszta haj készítése otthon


1.lépés: Tupírozás
-Hajmosás
-Hajszárítás
-Tincsek készítése

2.lépés: Horgolás
-Horgoló tűvel a tincsekből kiálló kis hajszálakat "eltüntetjük"

3.lépés:Waxozás
-Raszta wax
-A wax tartja össze a hajszálakat és teszi tömörebbé a tincseket,emellett nem engedi kiszáradni a hajat.

Pár tudni való

-A raszta haj eredeti nevén dreadlock ,ami  magyarul "bozontos-tincseket" takar magában.
-Maximum 1 héten 1x kell mosni,vagy annál ritkábban. A legjobb a dreadlock-nak a szappan,mint hajmosó szer.
-Egy raszta haj körülbelül 20-24 órán át  vagy akár napokig is készülhet ,természetesen ez függ a haj hosszától,vastagságától és a tincsek vastagságától is.
-A raszta hajat eltüntetni kétféleképpen lehet. Első megvárod,hogy nöjjön a hajad és ez által a raszta szétessen,ami nem valami "szép" látvány. Második,elmész fodrászhoz és levágatod a dreadlock-od.
-A raszta hajat díszíthetjük dread gyöngyökkel,különböző gyűrűket,kifúrt kockákat rakhatunk a tincsekre.
-Raszta hajra is buknak a tetvek.
-Rasztázás után 3-6 cm-vel lesz rövidebb a haj hossza.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése